Massages


AN SHEN

Deze therapeutische en ontspannende massage van het hoofd, de nek en schouders is een combinatie van Chinese acupressuur en westerse massagetechnieken. Het effect is zeer groot. Diepe ontspanning en het opheffen van gespannen nek-, hals- en schouderspieren en spierknopen zijn het resultaat. Ook stress gerelateerde klachten als piekeren, hoofdpijn en oorpijn kunnen aanzienlijk verminderen met de heerlijke massage.TUINA ZEN

Tuina is een therapeutische lichaamsmassage. Het wordt in China al meer dan 2000 jaar toegepast. Het doel van Tuina is om een uitgebalanceerde en vrije stroom van Qi (energie) te bewerkstelligen, waardoor lichaam en mind kunnen helen. Bij deze lichaamsmassage kan het gebruik van Cupping worden ingezet voor een nog diepere werking. Tuina werkt preventief!

Tuina Zen massage geeft een diepe ontspanning van lichaam en geest. Een betere doorbloeding in de spieren. Een betere energiedoorstroming in de meridianen. Een versteviging van de spirituele as, waardoor men beter geaard wordt en je hoofd tot rust komt. Verhoging van de weerstand. Het reguleren van de bloeddruk.

Beter in je eigen kracht. Meer energie en vitaliteit!

 


CUPPING
Cupping is een diepwerkende en effectieve methode om pijn en stagnatie op te heffen!

Cupping is een goede manier om Qi stagnatie* (blokkade van de energie doorstroming) en bloedstagnatie* op te heffen. Dit gebeurt door plastic cups op de huid te plaatsen en in de cup een vacuüm te creëren. Deze vacuüm trekt de huid en spierlaag naar omhoog, waardoor er een betere doorbloeding en betere lymfe circulatie ontstaat.

*Bloed stagnatie ontstaat als bloed niet vrij kan bewegen in de organen of aderen. Dit geeft een gefixeerde, scherpe, stekende pijn.
*Qi stagnatie is meer een diffuse doffe
pijn, die van locatie wisselt.

Effecten en voordelen van Cupping
Door te masseren met cups, stimuleer je zowel het lymfesysteem als de doorbloeding. Doordat cupping de 2 systemen stimuleert, wordt hun samenwerking verbeterd waardoor de afvalstoffen efficiënter worden afgevoerd. Er wordt nieuw lymfevocht in omloop gebracht waardoor weefsels beter gevoed worden en het immuunsysteem wordt versterkt.


Het bloed wordt ook gezuiverd doordat de vacuüm een soort bloeduitstorting creëert. Als het ware trek je de verstopping naar boven en verwijdert het de verzuring en afvalstoffen. Er worden nieuwe rode en witte bloedcellen aangemaakt. Cupping stimuleert het zenuwstelsel, vooral op de rug. Door de stimulatie wordt het zenuwstelsel geprikkeld maar ook de verschillende organen die daardoor worden aangestuurd. Deze stimulatie heeft een extra effect op langere termijn, het verbeterd en verhoogt de weerstand.

 

Cupping is zeer geschikt bij:

 • rug-, schouder- en nekklachten

 • longklachten/allergie

 • verkoudheid/griep

 • versterken van het immuunsysteem

 • stress

 • knie problemen

 • verzuurde benen

 • achilles/hielspoor behandeling

 • ischias behandeling

 CHI NEI TSANG
is een zeer oude vorm van diepe buikmassage uit Taoïstisch China.

Het centrum van ons lichaam bevindt zich rond de navel. In onze buik worden naast voedsel ook emoties en gedachten verteerd. Denk maar eens aan 'die steen op je maag' of  ´je gal spugen'... zo zijn er nog meer van deze gezegdes die alles zeggen!

Ieder buikorgaan heeft zijn eigen emotionele functie
, bijvoorbeeld bij de lever hoort woede en vriendelijkheid, bij de nieren angst en wijsheid. Ontstaat er een disbalans in een orgaan wordt de daarbij behorende emotie versterkt of juist verzwakt.

Vanuit de buikorganen stroomt de Qi (energie) via de meridianen, bloedvaten en lymfe door de rest van het lichaam. Wanneer onze organen alle stress en emoties niet meer kunnen verwerken stagneert de energiestroom wat fysieke en mentale klachten als gevolg geeft. De behandeling vindt plaats direct aan de bron van de energie en heeft daarom een zeer diepe en intense werking. Een behandeling Chi Nei Tsang word vaak gecombineerd met een voetreflexPlus behandeling omdat deze elkaar aanvullen en versterken.

Chi Nei Tsang is effectief bij:

 • stress gerelateerde klachten

 • verstoorde spijsvertering als constipatie en diarree

 • slapeloosheid

 • onrust

 • rug, nek en schouderklachten

 • niet kunnen afvallen

 • hormonale klachten

 • stemmingswisselingen

 • emotionele klachten

 


CHAKRA RUGMASSAGE
reinigt, brengt in balans en activeert de energie doorstroming

Deze energetische massage is gericht op de ontspanning van lichaam en mind maar ook op het herstellen van de energiebalans van de chakra's.

Chakra’s ontvangen levensenergie en informatie en brengen deze via het menselijke energieveld (aura) in het fysieke lichaam. De energie van chakra’s hebben invloed op ons fysiek, mentaal en emotionele functioneren. Blokkade van een chakra leidt tot klachten en uiteindelijk tot ziekte. Onze chakra´s zijn verbonden met de hormoonklieren in ons lichaam. Daarom spelen ze ook een grote rol in ons hormonale systeem. 

Een Chakra rugmassage is een therapeutisch gerichte massage die je in een diepe staat van ontspanning brengt. Zowel op fysiek niveau als energetisch wordt er behandeld om de energiebalans te herstellen en de chakra's terug te verbinden.

 

Wil je meer weten of leren over de werking van Chakra´s? Geregeld organiseer ik een workshop over de chakra's. Een dagdeel waarin we één chakra uitlichten en ik je hier alles over vertel. Neem een kijkje op de pagina Workshops! Misschien zie ik je dan.