E.G.T. / NEI Therapie

Energetisch Gezins Therapeut / Nieuw Emotioneel Inzicht


Dit is het moment waarop je jouw oude emoties erkent en los mag laten, alles wat je niet meer dient mag verwerkt worden! 

 

NEI is een afkorting voor Neuro Emotionele Integratie. Het is een methode om emotionele problemen, lichamelijke klachten, onverwerkte incidenten en trauma’s op een vriendelijke manier definitief op te lossen. NEI is een samengestelde methode van het beste uit de Oosterse en Westerse geneeswijzen en is gebaseerd op principes uit onder andere psychotherapie, acupunctuur, neurowetenschappen, bio-kinesiologie, Neuro Linguïstisch Programmeren (NLP), Integra en Touch For Health.

 

Als NEI therapeut kijk ik voorbij de klacht en ga ik op zoek naar de oorsprong ervan. NEI gaat ervan uit dat vrijwel elke ziekte, pijn of klacht een emotionele oorsprong heeft. Dit wordt via het onderbewustzijn opgespoord. Onbewuste delen worden bewust gemaakt. Veel van je ervaringen ben je vergeten of heb je weggestopt. Je bent je er niet van bewust. Deze onbewuste delen worden wel in je lichaam opgeslagen. Ons onderbewustzijn fungeert als het ware zoals de harde schijf van je computer. Alle antwoorden en informatie zijn voorhanden. Op deze manier kunnen onbewuste delen invloed uitoefenen op de cellen en het celgeheugen en zo voor lichamelijke, mentale, psychische of energetische klachten zorgen.

 

Nei geeft je inzicht wanneer het leven niet gaat zoals je verlangt!

 

Door middel van vragen stellen aan je onderbewuste geheugen wordt duidelijk wat er is gebeurd in het verleden, waardoor je nu in het heden ergens last van hebt. NEI helpt je deze emotionele blokkades op te ruimen. Hierdoor maak je de weg vrij voor genezing en ontwikkeling. Dit doe je door een techniek waarbij de linker en de rechter hersenhelft weer met elkaar communiceren. Dit activeert het zelfherstellend vermogen van het lichaam en maakt verandering mogelijk. Er zijn geen lange praatsessies nodig, ook is het niet nodig oud zeer opnieuw te beleven. Daarom ervaren mensen NEI als een zeer prettige therapievorm. Door deze zachte manier van werken is NEI ook heel geschikt voor kinderen.

 

Cliënten omschrijven het als bijzonder, verrassend, treffend en helend.

 

Wanneer kies je voor een NEI sessie:

 • Emotionele klachten (bijv. ongelukkig voelen, angst, boosheid, somberheid, niet goed in je vel)
 • Lichamelijke klachten (bijv. pijn, eczeem, ontstekingen, vermoeidheid, long covid, fibromyalgie, diabetes, MS, reuma, etc)
 • Ongewenst gedrag (verslavingen, waarom doe ik dit maar wil ik het anders, herhalende patronen)
 • Burn-out
 • Hooggevoelig HSP
 • Kinderwens en zwangerschapsbegeleiding
 • Alleengeboren tweelingen
 • Onrustige baby & kindje
 • Allergieën voor bijvoorbeeld voeding/pollen/huisdieren 
 • Testen voor tekort van mineralen/vitamines
 • Ontstoren vaccinatie
 • Meer Energie
 • Groei en bewustwording

 

Alleengeboren Tweelingen

De term 'alleengeboren tweeling' zegt het al: je was eerst samen, maar alleen jij bent geboren. De moeder heeft het vaak niet in de gaten, maar het kindje dat achterblijft wél. De keuze om samen te komen wordt op zielsniveau gemaakt. Niet samen verdergaan is een aards iets, iets fysieks, maar het kan ook een keuze van dat moment zijn, omdat iets anders beter is. Alleen begrijp je dat als kleintje nog niet. Je ervaart enkel de leegte, het gemis, de pijn en eenzaamheid. 

Wat is een alleengeboren tweeling?

Bij de term alleengeboren tweeling gaat het over het overlijden van één of meerdere embryo's of foetussen in de zwangerschap. Onderzoeken hebben aangetoond dat 1:10 zwangerschappen beginnen als een meerlingzwangerschap. Echter al in een vroeg stadium van de zwangerschap overlijd 90% van de gevallen. Veel vrouwen ervaren dit als een innestelingsbloeding. Bij controle blijken ze nog steeds zwanger te zijn.

 

Alleengeboren tweelingen kampen met gevoelens van leegte, eenzaamheid en onbewust schuldig voelen zonder precies te weten waarom. Het aangaan van relaties gaat vaak moeizaam. Ook klinische depressie, persoonlijkheidsstoornissen, angsten en andere gediagnosticeerde aandoeningen zijn terug te voeren naar dit  vroegtijdige verlies in de baarmoeder.

Ze hebben altijd het gevoel 'iets te missen', en starten al met een trauma nog voordat zij geboren waren. Ze dragen vaak een schuldgevoel met zich mee, waarom hij/zij niet en ik wel? Ze vinden het lastig om zich neer te zetten in de wereld. Want wie ben ik nou? Wat is mijn potentieel? 

Soms hebben alleengeboren tweelingen (meerlingen) het gevoel voor twee te moeten leven. Omdat je vaak niet, of pas veel later, ontdekt dat je een alleengeboren tweeling bent, leef je lang op een moeizame manier die je niet begrijpt. Je wilt het anders maar je weet niet hoe! 

 

Met een NEI consult maken we zichtbaar wat er al die tijd verborgen lag. Je creeert meer ruimte, vrijheid en rust in je leven. Meer inzicht in wie jij bent en wat jouw levensdoel is!

Allergie├źn, intoleranties & voedselgevoeligheden

Van nature kan je overal tegen. Je lichaam is erop gebouwd dat alles wat jij eet of binnenkrijgt kan worden verwerkt. 

Een allergie is een weerstand tegen een voedingsstof (of een persoon). We reageren allergisch omdat ons lichaam deze stof van buitenaf niet kan verwerken. 

Vaak resoneren andere allergieen of overgevoeligheden mee op één van de acht primaire allergenen (koemelk, tarwe/gluten, soja, suiker, schimmels, pinda, ei, mais).
Steeds meer voedsel bestaat uit (nieuwe) voedingsmiddelen, zowel natuurlijk als syntetisch. B.v. ons graan is niet meer zoals het vroeger was, en het brood dat we nu kopen bevat steeds minder voedingsstoffen omdat het graan genetisch gemanipuleerd wordt (zo is dit ook met soja en mais). Hierdoor veranderen de opneembare stoffen en krijgt ons lichaam steeds meer stoffen binnen die het moeilijk kan verwerken. Hierdoor worden de allergieen en overgevoeligheden steeds sterker. 


Met de NEI gaan we kijken welke allergenen er aanwezig zijn, welke voedingsmiddelen hierop mee resoneren. Is het een Allergie, Intolerantie of een Overgevoeligheid.
We gaan kijken naar de emotionele verstoring achter de allergie en wat heeft deze allergie jou te vertellen?

Als je begrijpt wat het je te vertellen heeft, en je hebt het hier kunnen verwerken, heeft het lichaam het niet meer nodig om hier allergisch op te reageren. 

Vitaminen & Mineralen check

Met de biotensor wordt getest of de vitaminen en mineralen in balans zijn. Als deze niet in balans zijn testen we uit welke vitaminen en mineralen er nu nodig zijn. Deze worden aan het begin van een Nei consult meestal direct meegetest indien dit nodig is. 

Ontstoren van vaccinaties

Hoe we ziekte zien is dit heel bepalend voor hoe we met ziekte en genezing omgaan. De kans is groot dat je bent opgegroeid met het idee dat ziekte een last is waar je zo snel mogelijk vanaf wilt. Iets waar je mee in 'gevecht moet en wat je moet verslaan'!

Als je op een diepere laag kijkt betekent ziekte eigenlijk dat je mag gaan luisteren naar wat je lichaam je wilt vertellen. Als je echt gaat luisteren en probeert te ontrafelen wat de boodschap is die duidelijk gemaakt wilt worden kan het lichaam helen.


In Nederland wordt op grote schaal ingeënt! Kinderen, ouderen (denk aan de griepprik) en reizigers naar verre landen. Toch zijn er behoorlijke aanwijzingen dat inentingen soms forse bijwerkingen kunnen hebben. Bronchitis, oververmoeidheid, allergieën. De verschijnselen die optreden na een vaccinatie noemen we het Post Vaccinaal Syndroom ofwel PVS.

Bij kinderen komt het PVS vaak voor. Dat wil niet zeggen dat op latere leeftijd vaccinaties geen negatieve bijwerkingen kunnen veroorzaken. Ook bij volwassenen kunnen klachten voorkomen uit een vaccinatie. 

Vaccinaties hebben zowel een werking als een bijwerking. De bijwerkingen worden door verschillende instanties anders benaderd. Het RIVM noemt de bijwerkingen vaak mild en in enkele gevallen ernstig. Er zijn andere onderzoekers die menen dat vaccinaties ernstigere schade kunnen veroorzaken dan de natuurlijke ziekte. 


In Nederland wordt o.a. gevaccineerd tegen:

 • DKTP
 • HIB
 • BMR
 • Meningitis C
 • Pneumokokken
 • Griep en Mexicaanse griep
 • Hepatitis A & B
 • Malaria
 • Corona 

Vaccinatie schade kan een onderliggende oorzaak zijn van vele klachten. Met de biotensor gaan we kijken en testen welke vaccinaties voor verstoring zorgen. Deze gaan we aan de hand van homeopatische potenties en/of een NEI sessie ontstoren.

Wat is mijn Zielsdoel & wat zijn mijn Zielsthema's?

Vraag jij jezelf ook wel eens af waarom je naar aarde bent gekomen? Wat jij jezelf hebt voorgenomen om in dit leven te gaan leren?

Lukt het je om het leven met twee handen aan te pakkken? Om volledig in het hier en nu te zijn?

We komen hier allemaal met een doel. Maar ons persoontje, ons bewustzijn, ons ego, weet zich deze afspraken niet meer te herinneren. Daarom mogen we erop vertrouwen dat ons zielswezen, bewustzijn ons daarheen leidt waar we kunnen leren, waar we ervaringen kunnen opdoen om zo ons bewustzijn te laten groeien. 

Met een bijzonder mooi werkmodel en NEI gaan we bekijken met welk doel Jouw Ziel hier naar aarde is gekomen, welke ervaringen het naar zich toetrekt om te leren. En welke oude patronen, karmische verbindingen het heeft meegenomen die geheeld mogen worden. 

Hormonen in Balans

Kinderwens & Zwangerschap

Kinderwens

Voor de conceptie zijn er 3 dingen nodig:

 • Vader
 • Moeder
 • kindje die het lichaam wil bezielen

Het kindje bepaalt het moment van daadwerkelijke conceptie. De ouders kunnen er voor zorgen dat de omstandigheden waarbinnen dit kan plaatsvinden zo optimaal mogelijk zijn. Maar de uiteindelijke 'sprong' naar conceptie (bezieling) maakt het kindje zelf.


Ouders
Zwanger worden is een bewustzijnsproces. Je hebt het verlangen gevoeld en besloten je open te stellen voor een zwangerschap. Echter kunnen we de snelheid tot een conceptie niet zelf plannen en daarin kan veel frustatie ontstaan. De verlangens en behoeften die de vrouw heeft en welke het kindje heeft kunnen van elkaar verschillen. Daardoor kunnen er op verschillende niveaus blokkades ontstaan.

Veel vrouwen worden niet zwanger omdat ze (onbewust) diep in hun hart niet durven of niet willen. Ze zijn bang niet te kunnen voldoen aan de eisen die kind aan hen zal stellen. Oude pijn uit eigen jeugd wordt geprojecteerd op de eventuele moederrol.


Om te kijken wat er op emotioneel gebied in de weg staat voor een zwangerschap gaan we testen. Hierbij gaan we zowel met de moeder als met de vader kijken naar de emotionele stukken achter het uitblijven van een zwangerschap. Het is een prachtig proces naar bewustwording.