Babyreflexologie

Kwaaltjes verhelpen door de voetjes van je baby te masseren


 

Krampjes, het doorkomen van tandjes, oorpijn, je baby heeft het niet altijd makkelijk. Babyreflexologie kan daarbij verlichting bieden.

Babyreflexologie is een vorm van voetreflexologie speciaal voor baby's die zeer ontspannend werkt. Het is 100% veilig en je kunt niets fout doen. Je kunt het gebruiken voor acute klachten zoals het verbeteren van de slaap of verlichting bij buikkrampjes.

Babyreflexologie is er ook als dagelijks of regelmatig onderhoud om het lichaam van je baby gezond en in balans te houden, of ter ontspanning, om quality time met je baby te besteden. En als natuurlijk preventief medicijn. Vanaf dag 1 een gezonde en happy baby!

 

"Baby's vinden het heerlijk om aangeraakt en gemasseerd te worden. Vooral de voetjes, omdat daar geen stress wordt opgeslagen."


Reflexolgie werkt doordat je de zenuwuiteinden in de voetjes stimuleert en hierdoor impulsen via het ruggenmerg naar andere delen in het lichaam worden gestuurd.

Waarom babyreflexologie?

De energie van baby's is heel impulsief, snel en onverwacht. Dit wordt ook getoond in hun gezondheid. Ze worden snel ziek, herstellen snel en reageren snel op behandelingen. Wanneer een baby bijvoorbeeld obstipatie heeft, slecht slaapt of tandjes krijgt kun je door middel van simpele technieken hun energie herstellen. Door middel van lichte druk op de voetjes kun je blokkades opheffen zodat de energie weer door heel het lichaam gaat stromen. Dit kan omdat hun organen nog puur zijn.

 

 

Via babyreflexologie kun je aardig wat klachten verlichten zoals; neusverkoudheid, onrustig slapen, obstipatie, krampjes, tandjes krijgen, en meer. Omdat hun lichamen nog zo jong zijn en relatief ongeconditioneerd door het tijdsverloop en omgevingsfactoren kunnen baby's sneller herstellen.

 


Hoe lang duurt het voordat babyreflexologie helpt?

De reactie tijd op een reflexologie sessie kan relatief kort zijn. Het verschilt per kwaaltje en per baby hoe snel een behandeling effect heeft. Sommige baby's beginnen al tijdens de massage scheetjes te laten maar het herstel kan ook wat langer op zich laten wachten. Zo kan er ook een dag na de behandeling een reactie ontstaan of binnen een paar dagen tot een week. 

Tijdens het consult leg ik je precies uit wat ik doe en welk effect het heeft op je baby.  Op deze manier kun je er thuis zelf mee aan de slag om het dagelijks toe te passen. Zo ontstaat een goede doorstroming van de energie van jou baby en blijft de gezondheid beter in balans. Daarom is preventief behandelen zo belangrijk.

In de praktijk kun je eventueel het boek aanschaffen van Floor Tuinstra;
Reflexologie voor Baby's, Masseer de kwaaltjes van je kindje in 1 minuut weg  €24.95

Een heel fijn, leuk en overzichtelijk boekje met mooie foto's en tekeningen. Duidelijke uitleg hoe je zelf thuis je kindje kunt masseren.