Kinderwens & reflexologie

als zwanger worden niet vanzelfsprekend is


 

Fertiliteit reflexologie biedt ondersteuning tijdens de soms lange periode die vooraf gaat aan de zwangerschap. De problematiek kan vele oorzaken hebben en regelmatig is er een gecompliceerd beeld. De stress die vaak in deze periode ontstaat, zorgt daarbij voor een negatief effect. Een reflexologie behandeling, voor zowel man als vrouw, optimaliseert vooral de omstandigheden. Daardoor vergroot je de kans op een zwangerschap.


Zwanger worden is niet altijd vanzelfsprekend. Zo kan vruchtbaarheid bij de vrouw verminderd zijn door het uitblijven van een eisprong, een onregelmatige cyclus, endometriose, emotionele belasting etc. Ook kan verminderde vruchtbaarheid van de man de oorzaak zijn door verminderde zaadkwaliteit of een lage beweeglijkheid van de zaalcellen. Mislukte pogingen om zwanger te raken leveren vaak veel frustratie en stress op, wat de kans op een zwangerschap nog meer doet afnemen.

 

Om je kans te vergroten op een zwangerschap is het van groot belang om gezond te eten, stoppen met roken en alcohol, aanbrengen van regelmaat en ritme in je leven, innemen van mineralen en vitaminen om tekorten in het lichaam op te heffen.

 

 

IUI, IVF of ICSI

Wanneer je denkt aan of al bezig zijn met IUI, IVF of ICSI, dan kan voetreflextherapie helpen om de slaagkansen te verhogen. De behandelingen volgen ook in dit geval mee met de verschillende fasen van de procedure. Vooral het moment van terugplaatsen is zeer cruciaal en het is belangrijk zo dicht mogelijk bij de terugplaatsing te behandelen met Voetreflextherapie.

Geadviseerd wordt om minimaal 3 maanden voor de IUI/IVF/ICSI te starten, want hoe beter de 'fundering' hoe groter de kans van slagen!

 


Wat doet Fertiliteitsreflexologie

Reguleren van de menstruele cyclus en/of verhelpt menstruatieklachten. Fertiliteit reflexologie is een soort (voet)reflextherapie, welke erop gericht is om de kans om zwanger te worden te verhogen. Er wordt niet alleen behandeld op de voeten maar ook de buik en onderrug worden meegenomen.
Er wordt bij de vrouw onder ander gewerkt aan:

  • Stimuleren van de productie en kwaliteit van de eicel
  • Stimuleren van de eisprong
  • Verbeteren van de doorbloeding in het bekken
  • Afvoeren van afvalstoffen uit het lichaam
  • Verminderen van stress (wat invloed heeft op de hormoonhuishouding)
  • Bij de man helpt fertiliteit reflexologie om de nier energie te verbeteren wat een invloed uitoefent om de kwaliteit, hoeveelheid en de bewegelijkheid van de spermacellen te verhogen

De behandelingen worden op jouw persoonlijke cyclus afgestemd en zullen de fasen van de menstruele cyclus volgen. Dat wil zeggen dat op verschillende dagen meer nadruk wordt gelegd op bepaalde punten. Meestal wordt er, zeker in het begin, één keer per week behandeld. Het is belangrijk dat ook de partner wordt meegenomen in de behandelingen.